Kreatív webdesign stúdió – Budapest

Menu

Nálunk így készülnek a weboldalak

2017. 06. 27.

Nem vagyunk sokan, nincs nagy irodánk, elsősorban otthonról dolgozunk és nagyon szeretjük a munkánkat. Mivel a létszámunk véges, így egyszerre legfeljebb 2-3 projektet vállalunk. Emiatt nincs szétforgácsolódás, maximálisan az adott projektre tudunk koncentrálni. Mindenki a számára legkedvezőbb környezetben és időben dolgozik, és ez meg is látszik az elvégzett munkán. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy nem tartjuk a határidőket. Sőt, szinte minden esetben előbb elkészülünk a vállalt feladattal, így marad időnk százszor átnézni és tesztelni a végeredményt.

Ha minket bízol meg a munkával, számíthatsz rá, hogy vagy pontos specifikációt várunk tőled, vagy segítünk elkészíteni azt. Tanácsot adunk, és átbeszéljük a teljes folyamatot a tervezéstől az átadásig.

Miután megismerjük az igényeidet és kiderítettük, hogy mi tetszik és mi nem, elkezdődik a felkészülés a tervezésre. Inspirálódunk, megnézünk rengeteg hasonló weboldalt és látványtervet. Gyakran előfordul, hogy valaki előttünk ezt az utat már bejárta, rengeteget lehet tanulni mások elképzeléséből. A munkának ez a része nem mérhető sem időben sem pedig költségben. Lehet, hogy egy esti futás közben a Margit-szigeten az egész oldal látványterve elkészül, fejben.

Miután megvan az elképzelés elkezdődik a weboldal tervezése. Elég sok olyan terv készül amit te sose fogsz látni. Mi nem adunk ki a kezünk közül vázakat és olyan terveket amik még nekünk sem tetszenek. Több látványtervet is készítünk egy adott projektre, hogy legyen min ötletelni és neked legyen miből választani. Ezeket közösen átbeszéljük és több kör alatt (van, hogy egyből) eljutunk az elfogadott tervekig. Az elkészült webdesign alapján készül a weboldal. A leendő oldal ennek pixelpontos mása lesz. Ez még csak egy kép, de ezen láthatod, hogy fog kinézni a weboldal és nagyon fontos szerepe lesz a visszaellenőrzéskor is.

A tényleges fejlesztés előtt van még egy lépés amit mi sosem hagyunk ki. A tervek alapján megcsináljuk és leprogramozzuk az oldalt sima HTML oldalként. Ezt úgy képzeld el, hogy látványra ez már egy kész weboldal. Működik a menü, meg lehet nyomni a gombokat, csak nem fog történni semmi. Nem fogsz tudni vásárolni, ételt rendeli vagy szobát foglalni rajta. De azt látni fogod, hogy elégedett vagy-e vele és úgy néz-e ki, ahogy szeretnéd. Itt még van lehetőség alakítani, csiszolni az oldalon. Illetve itt válik élővé az oldal. Itt már működnek azok a látványos megoldások, amitől izgalmas lesz.

Ha ezzel is elégedett vagy, akkor a fejlesztő srácok nekiesnek és működő oldalt varázsolnak belőle. Ez a része a legkevésbé látványos, az oldalnak is szükség van a türelmedre. Előtte már láttál egy szinte működő oldalt, itt pedig kezdődik az egész elölről. Ebben a fázisban készül el az egyedi WordPress sablonod, tehát megéri kivárni. A fejlesztés során folyamatosan ellenőrizzük, hogy a design minden eleme pontosan úgy nézzen ki és viselkedjen, mint a terveken, vagy az előprogramozott verzió esetén. Ha minden rendben van, megmutatjuk neked.

Elkezdődik a tesztelés. Te is teszteled, és mi is folyamatosan nyomkodjuk és javítjuk az esetleges hibákat. Nem adunk át olyan oldalt ami félig kész. Ez se szokott rövid idő lenni. Napok mennek el vele. Van, hogy elalvás előtt vesz valaki észre valami nem oda illő dolgot és úgy nem lehet aludni.

Mire véget ér ez a folyamat jól elfáradunk, te is, mi is. De a végeredmény egy olyan weboldal lesz, amilyet szerettél volna.

Átadjuk, megtanítunk a használatára, amihez kapsz leírást is. Feltelepítjük a helyére és átadjuk a kulcsokat.

Te remélhetőleg maximálisan elégedett leszel, mi pedig kezdjük újra, más projekten, más valakivel.